Foto: Karmøy KulturopplevelserFoto: Karmøy Kulturopplevelser

Velkommen til historiske Vigsnes Grubeområde

Koppergruvene på Visnes fremstår som et av de mest særegne gruvemiljøene vi har hatt i Norge. I Vigsnes Grubemuseum finner du historien om gruvesamfunnet som på 1800-tallet hadde 3000 innbyggere og var en av Norges største koppergruver . Ta en spaser- tur i direktør Charles de France’s herskapshage – Fransehagen – og se restene av smeltehytta ytterst ved sjøen. Her trives også barna – gruvelekeplassen er populær! Her kan vi blant annet tilby grubedirektørens funksjonærmeny eller rallararrangement med 1800-talls husmannskost, annerledes kurs- og konferansepakker, sosiale og faglige samlinger, dagseminar, private arrangement, bryllup eller konfirmasjon, interessearrangement, guidede turer, m.m.

I dag kan du få et innblikk i det aktive Vigsnes grubemuseet, som har utstilling i forskjellige bygninger, der du finner historien om det særegne gruvesamfunnet som i mange år var av landets rikeste og mest moderne samfunn.Her kan du besøke grubemuseet, administrasjonsbygningen, smeltehytta, lysthuset, arbeiderboligen og Svennhuset.

Visneskobberet ble blant annet benyttet som materiale i frihetsstatuen som i dag står i New York. På Visnes er det mulighet for å få hilse på Karmøys egne frihetsstatue, som er en flott og mindre kopi og som står like ved ”Fransahagen”, herskapshagen til direktør Charles de Franse.

 

Ta kontakt for nærmere informasjon/uforpliktende forespørsel